Lästips i höstmörkret

20170922_122239

Vad hade jag gjort utan böcker? En sådan underbar värld att utforska, karaktärer att lära känna och miljöer att upptäcka.

Den bästa boken jag läst är alltid den jag läser för tillfället. Vill alltid tro att just den boken är den bästa. Tror att om det visar sig att jag redan läst den bästa boken för länge sedan, varför fortsätta läsa?

Jag ser alltid fram emot att öppna en ny bok. Har jag beställt/ lånat flera böcker så läser jag vad dom handlar om och sen lägger dom ”på kö” i rätt ordning efter hur boken verkar. Och sen läser jag dom i den ordningen.

Jag älskar att lära känna karaktärerna och få bekanta mig med miljön.

Igår började jag på en bok som heter ”Parfym samlaren” skriven av Kathleen Tessaro. Den utspelar sig i London under 1950-talet och där får vi följa Grace Munroes liv. Hon får ett brev där det står att hon är arvinge till madame  Eva d’Orseys testamente.

Det är bara en sak som är underlig och det är att Grace aldrig hört talas om Eva d’Orsey.

Så spännande att få reda på hur det går!

Kathleen Tessaro är en ny författare för mig. Läser gärna samma författare men ibland fångas intresset även för nya författare och hon skriver mycket bra och jag fångades med en gång. Vill gärna att författaren lyckas med att hålla en kvar redan på första sidan och det gör Kathleen Tessaro.

Idag är det riktigt läsväder. Koka en kopp te, sätt dig i din favorit fåtölj och börja läs en bok idag!

Trevlig helg!

Anneli

En reaktion på ”Lästips i höstmörkret

  1. Jag håller med fullständigt med Annelis tolkning av böcker! Det är mysigt att sitta i en bekväm fåtölj och förlora sig själv i en bra bok som fångar ens fantasi och får resten av världen att försvinna en stund! Jag har alltid älskat böcker sedan barnsben och tycker alltid synd om människor som aldrig hållit i en bok, aldrig upplevt den härliga känslan av att öppna upp en alldeles ny bok att läsa och inte vet hur underbara miljöer och personligheter de kan möta i en riktigt bra bok! Ser fram emot nya tips om böcker från dig Anneli!
    Jenny

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.